וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זה מה שכדאי לכם ללמוד עכשיו? מנכ"ל אנבידיה מסמן את מקצועות העתיד

עודכן לאחרונה: 2.9.2026 / 8:59

בזמן שעובדי צווארון לבן חוששים שהבינה המלאכותית תייתר את התפקיד שלהם, ג'נסן הואנג טוען שהמרוץ ל-AI כבר מייצר מאות אלפי משרות מסוג אחר לגמרי • בין המרוויחים: חשמלאים, אינסטלטורים, טכנאים, נגרים ועובדי בנייה

ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה. רויטרס
ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה/רויטרס

אם אתם חושבים שהדרך ליהנות ממהפכת הבינה המלאכותית עוברת דרך לימודי תכנות, מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג מציע להסתכל דווקא לכיוון אחר לגמרי: מקצועות שבהם עובדים עם הידיים.

בריאיון שהעניק בשבוע שעבר אמר הואנג כי הקמת מפעלי השבבים, מתקני האריזה, מפעלי המחשבים ובעיקר "מפעלי ה-AI" החדשים כבר מייצרת לדבריו "מאות אלפי משרות". בעוד חברות מנסות להבין כמה עובדים משרדיים יוכלו להחליף באמצעות בינה מלאכותית, הוא צופה זינוק בביקוש לאנשים שיצטרכו לבנות ולתחזק את התשתית הפיזית שעליה כל המהפכה הזאת נשענת.

"אל תשכחו את מפעלי השבבים שנבנים, את האריזה, מפעלי המחשבים ואת כל מפעלי ה-AI שנבנים", אמר הואנג. לדבריו, טכנולוגיה מהפכנית אמנם משנה מקצועות ואף מבטלת חלק מהם, אך במקביל יוצרת מקצועות חדשים.

מחפשים עבודה חדשה? מאות משרות פתוחות מחכות לכם באתר ג'ובנט מקבוצת וואלה >>

צריך מישהו שיבנה את כל ה-AI הזה

מאחורי ChatGPT, מודלי שפה וסוכני AI נמצאת תשתית פיזית עצומה: מרכזי נתונים, מערכות חשמל, מתקני קירור, שרתים ומפעלים לייצור שבבים. ככל שחברות הטכנולוגיה משקיעות יותר כסף ב-AI, כך גדל גם הצורך באנשים שיודעים להקים ולתחזק את כל המערכות האלה.

וכאן נכנסים לתמונה החשמלאים, האינסטלטורים, הטכנאים, הנגרים ועובדי הבנייה. "נצטרך מאות אלפים מהם כדי לבנות את כל המפעלים האלה", אמר הואנג בעבר. לדבריו, מגזר העובדים המיומנים במקצועות הפיזיים צפוי ליהנות מבום משמעותי בעקבות גל ההשקעות בתשתיות AI. הואנג אף הגדיר מוקדם יותר השנה את ההתרחבות הנוכחית כ"אחת מהקמות התשתית הגדולות בהיסטוריה האנושית".

וזו אינה רק תחזית תיאורטית של מי שמרוויח ממכירת שבבים. אנבידיה עצמה התחייבה באוגוסט לסכום של עד 105 מיליארד דולר במסגרת הקמת מרכז נתונים חדש של OpenAI באוהיו. הפרויקט כבר מייצר ביקוש למגוון בעלי מקצוע, ובחלק מהמשרות הטכניות והניהוליות מוצע שכר שמגיע לכ-12 אלף דולר בחודש (כ-36 אלף שקל).

הבעיה: אין מספיק עובדים כאלה

הביקוש העצום יוצר בעיה מסוג אחר: גם אם AI אכן ייצור את כל המשרות הללו, לא בטוח שיהיו מספיק אנשים שיוכלו לאייש אותן.

לפי נתונים שהובאו ב-Fortune, עד 2030 עלולות להישאר בארה"ב כ-2.1 מיליון משרות במקצועות מיומנים ללא עובדים מתאימים. רק בתחום החשמל צפוי מחסור של כ-130 אלף עובדים נוספים עד סוף העשור, ובתחום טכנאות הרכב ההערכות מדברות על צורך ביותר מ-350 אלף עובדים חדשים עד 2029.

הבעיה כבר גורמת לענקיות התעשייה לפעול. מנהלים ב-BlackRock, פורד, גוגל ויצרנית בגדי העבודה Carhartt הודיעו לאחרונה על שיתוף פעולה שנועד להרחיב את מסלולי ההכשרה למקצועות טכניים בעשרות מדינות בארה"ב.

עוד בוואלה

פחות מועמדים, יותר מתקבלים: מה קרה בשוק העבודה באוגוסט?

לכתבה המלאה

גם חברות שמקימות מרכזי נתונים מרחיבות במהירות את כוח האדם באתרי הבנייה. QTS, שמפעילה ומפתחת יותר מ-75 מרכזי נתונים בעולם, העסיקה לפני כשנה כ-10,000 עובדים באתריה. עד סוף 2026 המספר צפוי להגיע לכ-40 אלף - פי ארבעה.

רויטרס דיווחה השבוע כי גם החברות שמייצרות את מערכות החשמל והקירור למרכזי הנתונים כבר נהנות מהזינוק בביקוש, כאשר צריכת האנרגיה הגבוהה של שבבי AI מחייבת השקעות עצומות בתשתיות שמסביבם.

ומה עם עובדי המשרד?

הואנג מציג כאן תמונה אופטימית יותר מזו שנשמעת לאחרונה ממנהלים אחרים בעמק הסיליקון. לדבריו, גם עבודות הצווארון הלבן לא עומדות להיעלם בזמן הקרוב. "כל עבודה משתנה", אמר. "חלק מהמשרות יבוטלו, והרבה משרות חדשות ייווצרו".

אבל אולי המסר המעניין יותר נמצא דווקא בשאלה אילו משרות חדשות נוצרות. במשך שנים צעירים שהבטיחו לעצמם קריירה מתגמלת הופנו כמעט אוטומטית לעולמות התוכנה וההייטק. כעת, דווקא החברה שנמצאת בלב מהפכת הבינה המלאכותית מצביעה על מסלול אחר: כדי להפעיל את העתיד הדיגיטלי, העולם יצטרך הרבה מאוד אנשים שיודעים לבנות אותו במציאות.

מאות משרות בכל התחומים מחכות לכם באתר ג'ובנט

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully