עולם הגיוס משתנה במהירות. מחפשי העבודה כבר לא נמצאים במקום אחד, מערכות AI משנות את הדרך שבה מאתרים ומתאימים מועמדים, והארגונים מתחילים לשאול לא רק איך להשתמש בטכנולוגיה, אלא גם איזה עובדים הם יצטרכו בעידן שבו היא הופכת לחלק בלתי נפרד מהעבודה.
הנושאים האלה עמדו במרכז המפגש הראשון של HIRE & HIGHER, קהילת גיוס ו-HR מבית Jobnet, קבוצת פילת ו-Civi AI, שנערך ברופטופ של אברהם הוסטל בתל אביב. האירוע שילב תוכן מקצועי עם נטוורקינג ואווירת After Work, והפגיש אנשי ונשות גיוס סביב כמה מהשאלות המרכזיות שמעסיקות כיום את התחום.
מחפשים עבודה? אלפי משרות פתוחות במגוון רחב של תחומים מחכות לכם באתר Jobnet
המועמד כבר לא נמצא במקום אחד
אחד הנושאים שעלו במהלך הערב היה השינוי בדרך שבה מועמדים נחשפים להזדמנויות עבודה. גלעד אילון, מנכ"ל Jobnet מקבוצת וואלה, התייחס לכך שמחפשי העבודה כבר אינם נמצאים במקום אחד, ולכן גם המעסיקים נדרשים לפעול ביותר מערוץ אחד כדי להגיע אליהם.
לדבריו, מחפשי עבודה נחשפים היום להזדמנויות דרך מגוון רחב של פלטפורמות ותכנים לאורך היום, ולא רק כשהם נכנסים באופן יזום ללוח דרושים. אילון הסביר כי המטרה היא לפגוש את המועמד במקום שבו הוא כבר נמצא: כשהוא צופה בספורט בערב, מאזין לרדיו בדרך, קורא כתבות או צורך תוכן בפלטפורמות שונות.
"מבחינת המעסיקים, המשמעות היא לחשוב לא רק איפה לפרסם משרה, אלא איך להגיע למועמד הנכון בכל נקודות המפגש האלה", אמר.
כדוגמה אילון הציג את רשת הפרסום של קבוצת וואלה, שמאפשרת להגיע לקהלים שונים דרך ספורט1, 99FM, וואלה, מעריב ו-The Jerusalem Post, בין היתר גם לקהל בינלאומי ולעולים חדשים שמחפשים להשתלב בשוק העבודה בישראל.
כשעובד ו-AI יכולים לעשות עבודה של שניים
השיח על AI המשיך בהרצאתה של שירה ספטר, מנכ"לית iverse, שעסקה בהשפעת הבינה המלאכותית על עולם הגיוס, האבחון והטאלנט, ובאופן שבו השימוש בה עשוי לשנות את הפרודוקטיביות ואת אופי העבודה בארגונים.
מיד לאחר ההרצאה נשאל זהר מימון, בעלים ויו"ר קבוצת פילת, מהו המסר המרכזי שאנשי הגיוס צריכים לקחת ממנה. מימון התעכב על השקף שלפיו "אחד פלוס AI שווה שתיים, שני עובדים", והעריך כי ככל שהטכנולוגיה תתקדם, הפרודוקטיביות תמשיך לעלות. מבחינתו, השאלה שמגיעה מיד אחר כך היא איזה עובדים הארגונים ירצו לגייס לעולם הזה.
"יש לנו תפקיד כמנהלי גיוס לוודא שאנשים שנכנסים לארגון הם אנשים שיודעים באמת להצעיד את הארגון בסביבה מונעת AI", אמר מימון, והגדיר זאת כחלק מבניית AI Readiness - מוכנות ארגונית לעולם ה-AI.
לצד ההזדמנות, הוא הדגיש גם את האחריות שמגיעה עם השימוש בטכנולוגיה בתהליכי גיוס. "לקבל החלטה על פרנסה של אדם צריך לבוא אל ההחלטה הזו בחרדת קודש", אמר, והדגיש את הצורך לבחון היטב את הכלים שבהם משתמשים ולוודא שהם מקצועיים ומתוקפים.
פשוט לכתוב ל-AI את מי אתם מחפשים
מהדיון הרחב עבר הערב גם ליישום בשטח. שי בכור, מנכ"ל Civi AI, הציג יכולות AI שהוטמעו במערכת הגיוס של החברה ומשנות את הדרך שבה מגייסים מאתרים ומתאימים מועמדים.
במקום לבנות חיפוש באמצעות שורה של פילטרים וקריטריונים, המגייס יכול לתאר בשפה טבעית את האדם שהוא מחפש ולקבל מתוך המאגר מועמדים שמתאימים לבקשה. יכולת נוספת, AI MATCH, מציגה עבור כל משרה רשימת מועמדים לצד אחוז ההתאמה שלהם.
לדברי בכור, היכולות החדשות הפתיעו אפילו את אנשי החברה עצמם. הוא הגדיר כ"גיים צ'יינג'ר" את האפשרות לתאר ל-AI מי המועמדים המבוקשים ולקבל אותם במהירות מתוך המאגר, ללא צורך בידע טכני, לצד האפשרות לקבל לכל משרה רשימת מועמדים ואחוזי התאמה.
הדוגמה הזו המחישה כיצד השינוי שעליו דיברו ספטר ומימון אינו רק דיון על העתיד: חלק ממנו כבר נכנס אל העבודה היומיומית של המגייס.
מחוץ למסך
לצד השיח הטכנולוגי, חלק אחר של הערב עסק דווקא במה שקורה בין אנשים. רביד מנשה, מרצה, אקטיביסטית ויוצרת תוכן, העבירה את סדנת SPEAK UP, שעסקה בהצבת גבולות, תגובה בזמן אמת ותקשורת בסיטואציות בין-אישיות.
עבור אנשי גיוס ו-HR, שנמצאים באופן קבוע בין מועמדים, מנהלים ועובדים, אלה מיומנויות שפוגשות אותם הרבה מעבר לחדר הראיונות. לצד מערכות שמסוגלות לחפש, להתאים ולנתח מידע במהירות הולכת וגוברת, נשאר הצורך לדעת לנהל שיחה, להתמודד עם סיטואציות מורכבות ולהגיב בזמן אמת.
האירוע סימן גם את תחילת פעילותה של קהילת HIRE & HIGHER, שנועדה להמשיך מעבר למפגש עצמו ולשמש מקום לאנשי ונשות גיוס ו-HR לשיתוף ידע, התייעצות ודיון בשינויים שעוברים על התחום.
ריבוי הנושאים שעלו בערב מספר את הסיפור של מקצוע הגיוס כיום. למצוא את האדם הנכון כבר לא מסתכם בפרסום משרה ובסינון קורות חיים. אנשי הגיוס נדרשים להבין טכנולוגיה, להכיר ערוצי מדיה חדשים, לעבוד עם AI, ובאותה נשימה להמשיך לעשות את הדבר שעליו נשען המקצוע מלכתחילה: להבין אנשים.
