וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נכי צה"ל ממלחמת חרבות ברזל יוכשרו לתפקידי סייבר בחברת החשמל

וואלה קריירה

עודכן לאחרונה: 13.8.2025 / 10:36

חברת החשמל, בשיתוף אגף השיקום במשרד הביטחון, ארגון נכי צה"ל ומכללת סייבר פרו, הקימו מערך הכשרה וגיוס ייחודי לנכי צה"ל שנפגעו במלחמת 'חרבות ברזל', שנועד לתת להם את סך הכלים הנדרשים בכדי שיוכלו להצטרף למערך הסייבר של החברה

עובדים בחמ"ל הסייבר של חברת החשמל.. צילום: יוסי וייס,
עובדים בחמ"ל הסייבר של חברת החשמל./צילום: יוסי וייס

התכנית, Cyber Security Operation, נועדה להעניק לבעלי 20% נכות ומעלה, וכן ללוחמים הנמצאים בהליך ההכרה (מעמד 03), מסלול שיקום תעסוקתי איכותי, הכולל הכשרה מקצועית מקיפה והשמה ישירה בתפקידי סייבר בחטיבות הליבה של חברת החשמל.

תוכנית ההכשרה תצא לפועל לראשונה החל מספטמבר הקרוב, ותועבר על ידי מכללת סייבר פרו. התוכנית תתקיים שלושה ימים בשבוע, במתכונת המותאמת לצרכים הייחודיים של המשתתפים. היא תכלול ליווי אישי, קבוצתי ומקצועי, ותמומן במלואה על ידי חברת החשמל, בתוספת דמי קיום לזכאים ממשרד הביטחון.

במהלך ההכשרה יפתחו המשתתפים מיומנויות חיוניות להגנת סייבר תפעולית: ניטור מערכות בזמן אמת, זיהוי איומים על תשתיות קריטיות ותגובה לאירועי סייבר, כחלק ממערך ההגנה הטכנולוגי של משק החשמל.

המהלך משתלב במדיניות הגיוון וההכלה שחברת החשמל מקדמת מזה שנים. כיום מועסקים בחברה למעלה מ־200 נכי צה"ל, לצד עובדים ועובדות מהחברה הערבית, יוצאי אתיופיה, אנשים עם מוגבלויות ועוד - כחלק מתפיסה מוצהרת של שוויון הזדמנויות, ערבות הדדית ואחריות לאומית.

מנכ"ל חברת החשמל, מאיר שפיגלר: "אנו רואים זכות גדולה בשילובם של לוחמי ישראל, שנפצעו בגופם ובנפשם, במערך הגנת הסייבר של חברת החשמל. הניסיון, הכישורים, כח הרצון והאמונה בדרך, המצויים ברשותם, יוסיפו נדבך משמעותי בכושר העמידה של מערכות החברה בפני חדירת גורמים עוינים למערכות התפעול והמידע שלה. במדינה שבה תשתיות האנרגיה הן יעד אסטרטגי, יש ערך מיוחד לכך שמי שהגנו עליה בשדה הקרב, ממשיכים לעשות זאת מול איומים מתוחכמים לא פחות, המכוונים לפגוע בליבת החזית הטכנולוגית."

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully