אולי יותר מכל תחום אחר, שוק ההייטק מתמודד כיום עם המחסור הגדול ביותר בעובדים. למה זה קורה? אחת הסיבות לכך היא הדרישה הגבוהה בעולם העבודה החדש לעובדים בעלי ידע בתחום.
פאנל מיוחד שנערך במשדר "מדינה עובדת" בשיתוף קבוצת Manpower בחן אילו שינויים התרחשו בעולם ההייטק בעקבות משבר הקורונה, מה הפתרונות הקיימים כיום עבור החברות השונות ואילו הזדמנויות מציע השוק הדינמי והמרתק של הסטארט-אפים בישראל.
דרור ליטבק, מנכ"ל חברת Experis ישראל, הסביר את המצב: "בעבר היה נהוג שעובדים בתפקידי סיניור בעולמות הפיתוח עוברים בכל שנה וחצי-שנתיים לתפקידים הבאים, אבל היום הם מעדיפים להיאחז בכיסא שלהם. לכן, המאגר נעצר וזה תוקע את כל שרשרת חיי העובדים ומקומות העבודה".
"המדינה לא השכילה בשנה האחרונה ליצור הכשרות לאנשים שישבו בבית", הוסיף ליטבק. "ב-Experis חיפשנו מקורות גיוס חדשים וכך למשל הגענו ללוחמים בצה"ל. יחד עם עתידים ומנהלת מקצוע לחיים של צה"ל נוצרה תכנית שנועדה להכשיר את הלוחמים להפוך לאנשי אוטומציה ו-QA. פתחנו בשנה האחרונה שלושה מחזורים והבוגרים שלהם נחטפו על ידי סטארט-אפים וחברות הייטק מובילות".
במשדר השתתפה גם לימור סלע ברוידא, מנהלת משאבי אנוש גלובל Qmarkets, שאמרה: "החל"תים והפיטורים של אפריל 2020 גרמו לשינוי בעולם העבודה והייתה תחושה שזה הופך שוב לעולם של מעסיקים. יש כיום המון עובדים שמוכנים להתפשר על השכר כדי להיכנס לארגון ולהרגיש ביטחון תעסוקתי, אבל זה גם גורם לאותה היאחזות בכיסא. החברות אוהבות לשמר את הטאלנטים המנוסים שלהן, אבל אם מישהו נשאר בתפקיד רק מתוך חשש, ולא כי הוא מרוצה ומרגיש מוטיבציה, בסוף זה יוביל לירידה באיכות התוצר".
"נוצרה כרגע בועה ויש ציפיות לא ריאליות מצד עובדים חדשים בתעשייה", הוסיפה סלע ברוידא. "כדי לשנות את המצב שקיים בהייטק, אנחנו לוקחים אנשים עם פחות ניסיון ועושים להם חממת הכשרות באמצעות אקדמיות כמו של Experis. ככה מייצרים כוח עבודה שמותאם לצורך הקיים".
מעיין שקל-חנן, סמנכ"לית פיתוח SiteAware, סיכמה: "אנחנו, כסטארט-אפ קטן, מרגישים כל טלטלה בשוק בצורה חזקה וזה היה המקרה גם הפעם. מצד שני, למזלנו בגלל שאנחנו סטארט-אפ כזה, אנחנו מלכתחילה בנויים על הדינמיות שלנו ויודעים להיות גמישים".
דרור ליטבק סיכם: "לחברת Experis יש כיום את היכולות המקצועיות הנדרשות על מנת לאתר עובדים מתאימים לחברות שתקועות במחסור בשל המצב שנוצר. אנחנו בונים הכשרות מותאמות לארגונים, וגם לוקחים עובדים של החברה ועושים להם הסבות כדי לענות על הבעיה הקיימת בנתיב הקריטי הזה של חברות סטארט-אפ".
לפרטים על הסבה להייטק לחצו כאן>>
לפרטים על שירותי Experis Israel וגיוס אנשי הייטק לחצו כאן>>